Εταίροι του έργου - Plastic Free Heroes

Direkt zum Seiteninhalt
Εταίροι του έργου

Innovation in Learning Institut
Το Innovation in Learning Institute (ILI) είναι το κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander Erlangen-Nuremberg (FAU) και δραστηριοποιείται ως ερευνητικό ινστιτούτο στο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής. Μια διεπιστημονική ομάδα περίπου 30 επιστημόνων από τις ανθρωπιστικές και τεχνολογικές επιστήμες ερευνά και αναπτύσσει εκπαιδευτικό υλικό για την ψηφιακή εκπαίδευση γύρω από τα μέσα ενημέρωσης για όλη τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου, δηλαδή από μαθητές έως ηλικιωμένους. Σε ένα μεγάλο δίκτυο ευρωπαϊκών και εθνικών εταίρων, το ILI υλοποιεί σχετικά έργα και προσφέρει υπηρεσίες, συμβουλές και  τεχνογνωσία.
Humusz Szövetség
Το Humusz είναι ένα εθνικό δίκτυο 12 Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων στην Ουγγαρία, που ιδρύθηκε το 1995. Στόχος της δουλειάς μας είναι να αλλάξει τη γραμμική θεώρηση αναφορικά με τα αγαθά - εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, παραγωγή, κατανάλωση και απόρριψη σκουπιδιών- που καταλήγει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα απορριμμάτων. Αγωνιζόμαστε να κάνουμε τους διαμορφωτές γνώμης, τις ΜΚΟ, τους δήμους, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να μετατοπιστεί το επίκεντρο από τις τεχνολογίες τελικής διάθεσης σε κόνσεπτ με μηδενικό αποτύπωμα απορριμμάτων και σε δράσεις πρόληψης. Ασκούμε κοινωνική δράση μέσα από εργαστήρια, εκδηλώσεις, ιστοσελίδα και βάση δεδομένων, εκδόσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διατηρούμε ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για νέους στη Βουδαπέστη και παρέχουμε ενημερωτική και νομική υποστήριξη. Το Humusz είναι η μεγαλύτερη ούγγρικη ΜΚΟ που εργάζεται εξειδικευμένα στον τομέα της διαχείρισης και πρόληψης απορριμμάτων. Το Humusz έχει 25 χρόνια εμπειρίας στο λόμπινγκ, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την διεξαγωγή ενημερωτικών εκστρατειών.
Επικοινωνία:
Aristidis Protopsaltis
Επικοινωνία:
György Szabó and Péter Merza
Stimmuli for social change
Ο οργανισμός Stimmuli for Social Change ασχολείται με την έρευνα στο πεδίο της  κοινωνικής καινοτομίας και την εφαρμογή της στους διάφορους τομείς της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε νέες προσεγγίσεις, καινοτόμα έργα, αποτελεσματικές πρακτικές και εργαλεία για την ενίσχυση της κοινωνικής καινοτομίας. Το έργο μας στοχεύει στην αξιοποίηση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων, μη κερδοσκοπικών φορέων, κοινωνικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων και κρατικών φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές κοινωνικές προκλήσεις πιο αποτελεσματικά και σε ευρύτερη κλίμακα. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα ενδυνάμωσης που καλλιεργούν δεξιότητες κοινωνικής καινοτομίας, ενισχύουν την επιχειρηματική σκέψη και προωθούν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι: Σχεδιασμός, ανάπτυξη και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που στοχεύουν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της κοινωνικής καινοτομίας.
Επικοινωνία:
Giota Digkoglou / Γιώτα Δίγκογλου
The “Alexandru Ioan Cuza” National College, Galati, Romania
Το Εθνικό Κολλέγιο "Alexandru Ioan Cuza" είναι ένα σχολείο υψηλού κύρους στο Γαλάτι της Ρουμανίας, που ιδρύθηκε το 1864. Το γυμνάσιο μας προσφέρει ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τις επιλογές μαθητών και γονέων με τις επαγγελματικές ανάγκες της κοινότητας. Εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές της ανοιχτής κοινωνίας. Οι δάσκαλοί μας, οι οποίοι είναι υψηλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες είναι πρόθυμοι να λάβουν μέρος σε προγράμματα μόνιμης εκπαίδευσης, και βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν το πνεύμα της ενεργού ιθαγένειας, να προωθήσουν την πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμική πολυμορφία. Βοηθάμε τους μαθητές μας να χτίσουν δεξιότητες και ικανότητες προκειμένου να επιτύχουν επαγγελματική και προσωπική επιτυχία, καθώς και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Η ανοιχτή σκέψη, η πίστη και η προώθηση αληθινών αξιών, η ανοχή και ο αλτρουισμός, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα των μαθητών μας θα διασφαλίσουν μόνο την πρόοδο τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και της ρουμανικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας. Το Εθνικό Κολλέγιο "Alexandru Ioan Cuza" διαθέτει παράδοση όσον αφορά τη μελέτη ξένων γλωσσών, παρέχοντας στους μαθητές μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών για να διαλέξετε. Τα θεωρητικά μαθήματα καλύπτουν δύο κύριους πυλώνες: Ανθρωπιστικές επιστήμες (Φιλολογία) ή Επιστήμες (Μαθηματικά και Επιστήμη Υπολογιστών, Μαθηματικά και εντατικές μελέτες της Επιστήμης Υπολογιστών και των Φυσικών Επιστημών). Εκπαιδεύουμε περίπου 1000 μαθητές από 6 έως 19 ετών και ο κύριος σκοπός μας δεν είναι μόνο να τους δώσουμε πληροφορίες σε διαφορετικά θέματα αλλά και να τους διδάξουμε πώς να μάθουν να γίνονται ενεργοί πολίτες της κοινωνίας του 21ου αιώνα. Ήμασταν μέρος πολλών διεθνών προγραμμάτων και το 2017 το σχολείο μας έγινε Σχολή Πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου."
Γενικό Λύκειο Ασσήρου
Το Γενικό Λύκειο Ασσήρου είναι ένας μικρός εκπαιδευτικός οργανισμός 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πιστεύοντας ότι ζητούμενο για τους πολίτες του 21ου αιώνα είναι όχι απλώς η μετάδοση γνώσης, αλλά η διαχείρισή της, το σχολείο προσπαθεί να εφοδιάσει τους μαθητές με τις λεγόμενες "ήπιες" δεξιότητες, όπως η επίλυση προβλημάτων, η ομαδικότητα, οι κοινωνικές δεξιότητες, η συναισθηματική νοημοσύνη, η αυτοπεποίθηση. Όλα τα παραπάνω ενισχύονται όχι με το ατομικό μοντέλο μάθησης, αλλά μέσα από συνεργασίες, δράσεις στην τοπική κοινωνία και ευρωπαϊκά προγράμματα. Με αυτήν την θεώρηση το σχολείο μας υλοποιεί προγράμματα eTwinning και Erasmus+ και συμμετέχει σε δράσεις όπως το MUN, το EYP, η Βουλή των Εφήβων. Καθώς βρίσκεται σε περιοχή περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, το σχολείο επιδιώκει τη συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, μια και βλέπουμε το λύκειο όχι σαν μια υποχρεωτική γέφυρα για το πανεπιστήμιο, αλλά κυρίως για την πραγματική ζωή.
Επικοινωνία:
Maria Lykartsi / Μαρία Λυκάρτση
Center for Social Innovation
Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation - CSI) είναι ένας οργανισμός έρευνας και ανάπτυξης που επικεντρώνεται στην προώθηση καινοτόμων κοινωνικών παρεμβάσεων και προγραμμάτων που μπορούν να επιφέρουν θετική αλλαγή σε τοπικές, εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις. Το CSI προωθεί τα προγράμματα του με κύριους εταίρους τις δημόσιες υπηρεσίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, οργανισμούς της κοινωνίας των πολίτων, επιχειρήσεις, εμπορικές εταιρείες, διεθνής οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η ομάδα του CSI αποτελείται από καταρτισμένους ερευνητές, επιχειρηματίες, συντονιστές προγραμμάτων, εκπαιδευτές και προγραμματιστές τεχνολογίας πληροφοριών. Οι τομείς εμπειρογνωμοσύνης της ομάδας του CSI περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους τομείς της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης και της ηλεκτρονικής μάθησης, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της επαγγελματικής κατάρτισης, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, της κοινωνικής ευθύνης, των επιχειρηματικών συμβουλευτικών λύσεων, της έρευνας και αξιολόγησης. Το CSI αντλεί τεχνογνωσία και δεξιότητες από το ευρύ παγκόσμιο δίκτυο του, το οποίο περιλαμβάνει ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, διεθνείς οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα, και μη-κυβερνητικούς οργανισμούς.
Επικοινωνία:
Katerina Theodoridou
Disclaimer of liability: This project has been funded with support from  the European Commission. The authors are solely responsible for the  content of this publication; the Commission is not responsible for any  use which may be made of the information contained therein.

Zurück zum Seiteninhalt